HOME  |  Thema's  |  Actueel  |  Nieuws  |  Commissaris van de Koning benoemt mevrouw A.E.H. van der Kolk als waarnemend burgemeester in Twenterand

Commissaris van de Koning benoemt mevrouw A.E.H. van der Kolk als waarnemend burgemeester in Twenterand

Dit item is gearchiveerd op 22-05-2017

Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten heeft mevrouw A.E.H. van der Kolk aangesteld als waarnemend burgemeester in de gemeente Twenterand.

Mevrouw Van der Kolk is vanmiddag door de commissaris beëdigd. Zij zal half mei in Twenterand beginnen.

Achtergrond

Annelies van der Kolk was eerder al waarnemend burgemeester in Renswoude, Westervoort en Harderwijk. Daarnaast is ze gedeputeerde geweest in de provincie Gelderland. De Commissaris van de Koning heeft voor een waarnemer in Twenterand gekozen omdat  Cornelis Visser per 18 mei burgemeester wordt van Katwijk. Mevrouw Van der Kolk zal aanblijven tot er in Twenterand een nieuwe burgemeester is benoemd.

Continuïteit

De Commissaris van de Koning heeft voor de aanstelling van waarnemend burgemeester gekozen om de Twenterand in staat te stellen naar een goede nieuwe burgemeester te zoeken en tegelijkertijd de continuïteit van het bestuur te waarborgen. In Twenterand is ervoor gekozen de procedure na de raadsverkiezingen van maart 2018 te starten.