HOME  |  Thema's  |  Actueel  |  Nieuws  |  Aanslag gemeentelijke belastingen eind februari

Aanslag gemeentelijke belastingen eind februari

Dit item is gearchiveerd op 31-01-2017

Vanaf 1 januari 2017 verzorgt het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (GBT) de heffing en inning van de belastingen voor inwoners van de gemeente Twenterand.

Dat betekent dat de jaarlijkse aanslagen (rioolheffing, afvalstoffenheffing, hondenbelasting, ozb) en correspondentie over bijvoorbeeld betalingen en bezwaarschriften van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente komen. Ook de toeristen- en forensenbelasting en administratieve taken van de baatbelasting, grafrechten en leges gaan over naar het GBT. De reden hiervoor is dat het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente efficiƫnter en goedkoper is in de uitvoering op het gebied van belastingen. De gemeente blijft verantwoordelijk voor het beleid en het vaststellen van de tarieven.

Het betekent dat u de jaarlijkse aanslag voortaan eind februari in plaats van eind januari ontvangt. Bij de aanslag wordt meer informatie gevoegd over de overgang. Correspondentie van het GBT herkent u aan dit logo:

logo GBTVragen?

Met vragen kunt u terecht bij het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente via www.gbtwente.nl, info@gbtwente.nl of 053 - 481 5890.