HOME  |  Thema's  |  Actueel  |  Nieuws

Nieuws

 • Nieuwe woningen niet meer aangesloten op het aardgasnet: meest gestelde vragen en antwoorden

  (13-06-2018)

  Nederland gaat stoppen met het gebruik van aardgas voor het verwarmen van woningen en andere gebouwen. Vanaf 1 juli 2018 vervalt de plicht voor netbeheerders om nieuwbouwwoningen aan te sluiten op het aardgasnetwerk.

  Lees meer
 • Agrariërs zetten zich in voor grutto, kamsalamander en patrijs

  (13-06-2018)

  Kruidenrijke graslanden, bloeiende houtwallen en poelen van waaruit de kikkerkoren van grote afstand hoorbaar zijn. Stuk voor stuk mooie voorbeelden van resultaten van maatregelen die boeren en particulieren uitvoeren binnen het agrarisch natuur- en landschapsbeheer (ANLb).

  Lees meer
 • Adviesraad Sociaal Domein Twenterand: voor en door inwoners

  (13-06-2018)

  De Adviesraad Sociaal Domein Twenterand denkt mee en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente over de ontwikkelingen op het gebied van Jeugdhulp, Passend Onderwijs, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) en de Participatiewet.

  Lees meer
 • Beleef- en beweegtuin bij De Klaampe in Westerhaar

  (12-06-2018)

  Een aantal organisaties en inwoners van Westerhaar-Vriezenveensewijk hebben samen het idee opgevat voor een beleef- en beweegtuin in hun dorp. Vanuit het project ‘Westerhaar aan zet’ is hiervoor subsidie beschikbaar gesteld. Als locatie is gekozen voor Kulturhus de Klaampe. Inmiddels is de overeenkomst voor de beleef- en beweegtuin rond en kan de realisatie ervan nu echt van start. “Een mooie plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en hun vitaliteit kunnen verbeteren”, aldus wethouder Jan Binnenmars.

  Lees meer
 • Evenementenagenda Twenterand juni 2018

  (31-05-2018)

  De maand juni staat bol van activiteiten in Twenterand. Bekijk hieronder de volledige evenementenagenda. De meest actuele gegevens vindt u op www.puurtwenterand.nl

  Lees meer
 • Matchmaking Event 'Vitaal Twente'

  (28-05-2018)

  Tientallen organisaties slaan in Vitaal Twente de handen ineen om de vitaliteit in de regio te verbeteren. Op 28 juni organiseert Vitaal Twente een matchmaking event.

  Lees meer
 • Ongewenste opmars Japanse duizendknoop

  (03-05-2018)

  Sinds enkele jaren wordt op meerdere plekken in de Gemeente Twenterand de Japanse duizendknoop gevonden, zowel op grond van de gemeente als op grond van anderen.

  Lees meer
 • Renovatie plantsoenen en locaties te kappen en herplant bomen 2017-2018

  (21-03-2018)

  Wij zijn op dit moment bezig met het renoveren van bepaalde groenvakken. Dit duurt tot en met het eind van 2018.

  Lees meer
 • Reactietijden politie mei 2018

  (13-06-2018)

  Bekijk de reactietijden van de politie in de gemeente Twenterand voor mei 2018:

  Lees meer
 • Start aanbesteding jeugdhulp en maatschappelijke ondersteuning

  (13-06-2018)

  Het is zover! Vandaag is door de gemeenten, door de aanbestedende dienst Regio Twente, de inschrijving voor de openbare aanbesteding van jeugdhulp en maatschappelijke ondersteuning 2019 geopend.

  Lees meer
 • Openbare Raadsvergadering op 19 juni 2018

  (13-06-2018)

  Op dinsdag 19 juni 2018 vergadert de gemeenteraad vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis in Vriezenveen. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

  Lees meer
 • Column Geert Euverman: Twenterand krijgt kleur!

  (08-06-2018)

  De gemeente Twenterand gaat ongeveer 12 hectare grasvelden anders onderhouden. We maaien ze voortaan twee keer per jaar en voeren het maaisel af. Ook hebben we op bepaalde locaties in de gemeente bermen en delen van grasvelden ingezaaid met meerjarige bloemenmengsels. Inwoner en natuurliefhebber Geert Euverman schreef er een mooie column over:

  Lees meer
 • GBT en CU bereiken akkoord: ‘Kernachtig en veranderend Twenterand’

  (30-05-2018)

  GemeenteBelangen Twenterand en ChristenUnie hebben een akkoord bereikt over hoe zij gezamenlijk in een coalitie met concrete acties resultaten willen behalen. 

  Lees meer
 • Onderzoek (digitale) dienstverlening Gemeente Twenterand. Doe mee en maak kans op een VVV-bon!

  (17-05-2018)

  De gemeente Twenterand wil graag uw mening weten over haar (digitale) dienstverlening. Daarom zijn we gestart met een klanttevredenheidsonderzoek waarin u uw mening kunt geven over onze telefonische dienstverlening, bereikbaarheid en website.

  Lees meer
 • Preventieve bestrijding eikenprocessierups

  (11-04-2018)

  In de gemeente Twenterand hebben we sinds een paar jaar overlast door de eikenprocessierups. Binnenkort gaan we op veel plekken de eikenprocessierups preventief bestrijden.

  Lees meer
Archief