HOME  |  Thema's  |  Jongeren  |  Project Leefstijl

Project Leefstijl

Binnen het project Leefstijl worden allerlei activiteiten georganiseerd voor ouders en jongeren rond thema’s als pesten, roken, alcohol, drugs, omgaan met gevoelens als agressie, groepsdruk, relaties en seksualiteit en voeding en beweging.

De GGD, gemeente Twenterand, CSG Het Noordik, Jongerenwerk Den Ham, Radar Oost Nederland, Stichting Reflection en Zorgsaam Twenterand werken samen in het project Leefstijl. Door met jongeren aan de slag te gaan, willen we hen stimuleren zich te ontwikkelen tot sociaal vaardige, betrokken en zelfstandige volwassenen.

Themamaanden

In samenwerking met genoemde partijen worden jaarlijks verschillende themamaanden georganiseerd. Deze thema’s wisselen per jaar en sluiten, waar mogelijk, aan bij lokale en landelijke trends. Ideeën voor nieuwe thema’s zijn altijd welkom, heb je een leuk idee? Neem contact op met de jongerenwerker bij jou in de buurt!

Den Ham Jongerenwerk Den Ham Rachel Nieuwerth
Vroomshoop Jongerencentrum Het Front Daphne Oelen
Westerhaar Jongerencentrum Future Sylvia Hollander
Vriezenveen Jongerencentrum Flame
Jongerencentrum Flashback
Rianka Bekendam
Nadien Vugteveen
Twenterand Radar Uitvoering Mark Heijink

Als er een themamaand gepland staat wordt de informatie rondom de planning gedeeld via de website van de gemeente Twenterand en via www.jongtwenterand.nl. Ook kun je dan informatie vinden via facebook en twitter van de gemeente Twenterand en andere betrokken partijen. Volg ons dan ook op social media.

Thema november 2018: 'Back to the line'

In de maand november is het thema ’Back to the line’ over hoe je zelf grenzen aan kunt geven.

Help...wat mag ik wel, wat mag ik niet? Wanneer doe ik iets wat mijn vrienden leuk vinden, maar wat ik zelf helemaal niet leuk vind? ‘Back to the line’, terug naar de grens. Soms is het lastig om zelf aan te geven wat je vindt en wat je wilt, zonder dat je vrienden er iets van vinden.

Tijdens de leefstijlmaand gaan we met elkaar kijken wat voor keuzes je kunt maken, wat jouw grenzen zijn en hoe je kunt leren met grenzen om te gaan. Voor alle jongeren in Twenterand hebben we leuke activiteiten bedacht.