HOME  |  Thema's  |  Asbest  |  Agrariërs

Agrariërs

asbest van het dak

Heeft u een boerenbedrijf? Dan vraagt het vervangen van een asbestdak vaak om een goed (investerings)plan.

Er zijn verschillende financiële en fiscale opties om dakvervanging mogelijk te maken. Een asbestdak vormt namelijk niet alleen een persoonlijk, maar ook een zakelijk risico. Investeert u nu in een nieuw energiezuinig dak, dan investeert u in een gezonde en veilige omgeving van uw bedrijf. U investeert in uw toekomst!

Financiële en fiscale kansen

U kunt geen landelijke subsidie meer aanvragen voor het laten vervangen uw asbestdak. Er zijn ook andere financieel en fiscaal aantrekkelijke mogelijkheden die het niet alleen makkelijk, maar ook aantrekkelijk maken te investeren in een nieuw (duurzaam) dak. Eén van de fiscale voordelen behaalt asbest van het daku door ‘slim’ te sparen voor dakvervanging door middel van een voorziening op groot onderhoud. De klus kost hierdoor netto minder. Ook als het gaat om duurzame maatregelen zijn er financiële voordelen. Met bijvoorbeeld een geïsoleerd dak met zonnepanelen verdient u een deel van uw investering terug.

Geïnteresseerd? Download de folder van de provincie of de folder over de financiële mogelijkheden onderaan deze pagina voor meer informatie. Vraag ook uw accountant of financieel adviseur naar de mogelijkheden.

  • Filmpje: Melkveehouder Bert de Wilde heeft zijn asbestdak vervangen voor een prachtig nieuw dak. Voorzien van zonnepanelen
  • Filmpje: Kijk hoe twee jonge boeren omgaan met oude asbestdaken die nog aanwezig zijn in het bedrijf dat ze overnemen

asbest van het dak

< terug naar 'alles over asbest'