Wat vinden de inwoners van Twenterand van hun gemeente? Wat gaat goed en wat kan beter? Dat onderzoekt de gemeente in de burgerpeiling die de komende weken plaatsvindt. De burgerpeiling zijn initiatieven van de Vereniging Nederlandse Gemeenten om tussen gemeenten te kunnen vergelijken.

Wat wordt er onderzocht?

2000 willekeurig gekozen inwoners in Twenterand ontvangen deze week een uitnodiging om mee te doen aan het onderzoek over de gemeentelijke dienstverlening, de relatie tussen inwoners en gemeente, de woon- en leefomgeving en welzijn en zorg in de gemeente. 

Hoe gaat het in z’n werk?

De 2000 inwoners hebben de 1ste week van januari een envelop met daarin een code, een schriftelijke vragenlijst en een antwoordenveloppe gekregen. De inwoners maken zelf de keuze om de vragenlijst digitaal of handmatig in te vullen. Inwoners kunnen meedoen tot en met 28 januari 2022. Goed om te weten: alle gegevens worden anoniem verwerkt en vertrouwelijk behandeld.

Heeft u vragen over het onderzoek mail dan naar info@twenterand.nl of neem contact op via het telefoonnummer 0546-840840.

Bent u uitgenodigd? Doe mee! 

Bent u 1 van de 2000 inwoners en heeft u een uitnodiging ontvangen, dan vragen wij u om de vragenlijst in te vullen. Met uw deelname aan dit onderzoek wil de gemeente Twenterand inzicht krijgen in de mening van inwoners over de taken die zij uitvoert en zo mogelijk verbeteren.

Resultaten

Omdat het onderzoek een vergelijking is, kunnen de resultaten vergeleken worden met andere gemeenten (bijvoorbeeld van dezelfde grootte) in Nederland. In mei staan de resultaten op www.twenterand.nl. De cijfers zijn ook in te zien op www.waarstaatjegemeente.nl