HOME  |  Contact  |  Inloopspreekuur drank en drugs

Inloopspreekuur drank en drugs

Deze gratis inloop is bedoeld voor inwoners die zich zorgen maken of vragen hebben over hun eigen alcohol- of drugsgebruik of dat van iemand in hun omgeving.

U kunt bij de inloop ook terecht voor zorgen of vragen over gamen, gokken of ander verslavend gedrag. Een ervaren professional van Tactus verslavingszorg gaat met u in gesprek en geeft vrijblijvend informatie en advies.

Voor wie

De inloop is bedoeld voor inwoners die zelf een verslaving hebben maar ook voor partners, familie, vrienden, buren of andere naastbetrokkenen. Alcohol- en drugsgebruik heeft vaak ook invloed op de levens van mensen om de persoon heen. Mogelijk bent u geconfronteerd met vervelende situaties, bent u verdrietig, boos of voelt u zich schuldig of machteloos. U kunt dan terecht bij de inloop voor informatie en advies.

Werkwijze

De inloop is zonder afspraak en zonder verwijzing van bijvoorbeeld een huisarts te bezoeken. U blijft anoniem en er wordt geen verslag van gemaakt. U kunt bij de medewerkers van Tactus terecht met uw zorgen en vragen. Wanneer u dat wilt, kunnen de medewerkers u doorverwijzen naar gerichte hulpverlening.

Wanneer

Het inloopspreekuur vindt plaats op donderdag van 11.00 tot 12.00 uur op de volgende locaties:

  • Elke 1e donderdag van de maand in het Gezondheidscentrum in Vroomshoop (Oranjeplein 7h)
  • Elke 2e donderdag van de maand in Kulturhus de Klaampe in Westerhaar-Vriezenveensewijk (Beeklaan 1, via hoofdingang)
  • Elke 3e donderdag van de maand in het Medisch Centrum in Den Ham (Goosensplein 1d)
  • Elke 4e donderdag van de maand [1] in Gezondheidscentrum Weemelanden in Vriezenveen (Koningsweg 28)

Bekijk hier het datumschema

U hoeft niet per se naar het inloopspreekuur in uw eigen woonplaats. U bent vrij te kiezen welke inloop u bezoekt.

Medewerkers Tactus

Bernie T├Ąge en Karlijn de Groot zijn de medewerkers van Tactus die u afwisselend te woord staan bij het inloopspreekuur. Beide hebben ruime ervaring met verslavingszorg in de gemeente Twenterand.

Bernie Tage          Karlijn de Groot

Contact

Het is ook mogelijk om telefonisch of via e-mail contact te hebben of een afspraak te maken op een dag en tijdstip dat u het beste uitkomt. Naast het inloopspreekuur kunnen Twenterandse jongeren die problemen ervaren door een verslaving ook terecht bij Waypoint Twenterand. Bij vragen kunt u ook contact opnemen met de gemeente Twenterand.

E-mail: inlooptwenterand@tactus.nl

[1] Bij een maand met vijf donderdagen is er in de vijfde week geen inloopspreekuur