Ondernemers in Twenterand, Almelo, Berkelland, Borne, Bronckhorst, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Losser en Oldenzaal krijgen uitstel van betaling van gemeentelijke belastingen tot 1 oktober 2020. Via www.gbtwente.nl kunnen zij dit uitstel aanvragen. De gemeente Haaksbergen heeft hierover nog geen besluit genomen. Als daarover nieuws is, wordt dat op de website van GBTwente vermeld.

Uitstel van betaling aanvragen

Zo hoeven ondernemers in de meeste gemeenten die bij GBTwente zijn aangesloten tot 1 oktober 2020 onder andere geen onroerende zaakbelasting (OZB), precariorechten en toeristenbelasting te betalen. De meeste gemeenten volgen hiermee het rijksbeleid om de economische schade als gevolg van de coronacrisis waar mogelijk te beperken. Daarnaast verstuurt GBTwente in opdracht van de gemeenten tot 15 april geen nieuwe aanslagen, aanmaningen en dwangbevelen. Ook worden invorderingstrajecten tot die datum opgeschort.

Uitstel van betaling wordt voor alle gemeentelijke belastingen verleend die nog niet zijn betaald. Dit geldt voor alle bedrijven die ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Ook ZZP-ers, eenmanszaken en stichtingen of sportverenigingen kunnen uitstel aanvragen.

Met deze maatregel willen gemeenten voorkomen dat ondernemers die het moeilijk hebben door de coronacrisis nog verder in de problemen komen.

Bent u ondernemer en heeft of verwacht u betalingsproblemen om uw aanslag gemeentelijke belastingen tijdig te betalen? Vraag dan hier uitstel van betaling aan. U vindt via deze link ook antwoord op veelgestelde vragen.