HOME  |  Ondernemer  |  Ondernemen  |  Kamer van Koophandel

Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel ondersteunt startende ondernemers bij het uitwerken van hun bedrijfsidee door middel van informatie, advies en persoonlijke begeleiding. 

Op www.kvk.nl/ondernemingsplan krijgt u uitleg hoe u uw bedrijfsidee kunt uitwerken. Zo’n ondernemingsplan geeft u een indicatie of uw idee haalbaar en uitvoerbaar is. Op www.kvk.nl kunt u gratis brochures downloaden over onderwerpen als freelancen, rechtsvormen en verzekeringen. Ook handig is de online agenda met onder meer een overzicht van de cursussen en netwerkbijeenkomsten in de regio.

Persoonlijk advies

Loopt u bij de start van uw bedrijf tegen bepaalde zaken aan? Maak dan een afspraak op www.kvk.nl/advies-en-informatie voor een adviesgesprek. Een bedrijfsadviseur van de Kamer van Koophandel zal in een persoonlijk gesprek uw vragen beantwoorden.

IkStartSmart©

IkStartSmart© helpt startende en pas gestarte ondernemers bij het opzetten en verder uitbouwen van hun onderneming. Deelnemers aan het project kiezen zelf een coach die hen gaat begeleiden. Samen bekijken ze wat de sterke punten zijn van de ondernemer in spé en waar hij nog aan moet werken. Dat kan bijvoorbeeld door middel van het volgen van een training. Kijk voor meer informatie op www.ikstartsmart.nl.

Handelsregister: rechtszekerheid bij het zaken doen

Wanneer u daadwerkelijk van start gaat met uw eigen bedrijf moet u zich bij de Kamer van Koophandel inschrijven in het Handelsregister. U kunt dan tegelijk een btw-nummer aanvragen. U kunt het Handelsregister ook zelf gebruiken om bedrijfsinformatie op te vragen. Met die juridische en financiële informatie kunt u uw voordeel doen als u zaken doet met uw klanten en leveranciers.

Succesvol zakendoen

Ook na de start van uw bedrijf kunt u bij de Kamer van Koophandel terecht voor bijvoorbeeld vragen over internationale handel, wet- en regelgeving en bedrijfsoverdracht- en overname.

Stimulering regionale economie

Samen met regionale bestuursleden, ondernemers en werknemersorganisaties ontwikkelt de Kamer van Koophandel allerlei plannen om de economie in Oost-Nederland te stimuleren. Ook voor vragen over ruimtelijke ordening, verkeer en vervoer, milieu, recreatie en toerisme bent u bij de Kamer van Koophandel aan het juiste adres.

Kamer van Koophandel Oost Nederland
Hengelosestraat 585
7521 AG Enschede
T (053) 4 849 849
E-mail oost@kvk.nl
www.kvk.nl

Contactinformatie: www.kvk.nl