HOME  |  Ondernemer  |  Nieuwsbrief  |  Ondernemen in Twenterand  |  Nieuwsbrief 1 voor ondernemend Twenterand - december 2018

Nieuwsbrief 1 voor ondernemend Twenterand - december 2018

Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief voor ondernemend Twenterand!

We hebben deze nieuwsbrief in het leven geroepen om iedereen zoveel mogelijk te informeren wat er speelt op economisch vlak binnen en buiten Twenterand. Op deze manier proberen we een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Van groot bedrijf tot ZZP’er, maar ook de jongeren uit Twenterand. Op naar zoveel mogelijk kennisdeling! Het delen en verbinden van kennis geeft immers ‘macht’. Wilt u hier meer over lezen? Lees dan dit artikel in het 2e Ondernemersmagazine Twenterand.

Hele fijne feestdagen gewenst

Voordat we meer de inhoud in gaan, eerst voor iedereen hele fijne feestdagen! Als gemeente Twenterand willen we ieder bedrijf, ondernemer, elke ondernemende inwoner bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar. Geniet van de feestdagen met familie en vrienden! En neem de tijd om de eerste nieuwsbrief voor ondernemend Twenterand onder de loep te nemen.

Geniet van de feestdagen en tot in het nieuwe jaar! Op een kennis delend 2019.

Groeten,
Marijke Schipper
Programma adviseur economie / Accountmanager bedrijven

fijne feestdagen

Dag van de ondernemer: een geslaagde dag

De dag van de ondernemer vond ook dit jaar plaats op de 3e vrijdag in november. Dit initiatief door MKB Nederland wordt door veel gemeenten gebruikt om alle ondernemers te bedanken voor hun inzet. In de ochtend hebben vier collegeleden een bezoek gebracht aan de Vriezenhof en bij Het Noordik in Vriezenveen. Twee inspirerende bezoeken.

Lees het volledige artikel

Nieuwe coördinator Ondernemershuis Twenterand

Sinds kort heeft het Ondernemershuis Twenterand een nieuw aanspreekpunt in de persoon Rik Pape. Rik volgt Renate Eggengoor op als coördinator.
Lees hierover ook in dit artikel in de Twentse Courant Tubantia.

Lees het volledige artikel

Startversneller

De Startversneller helpt u bij een succesvolle start van je eigen bedrijf. Het programma is er voor mensen die serieuze plannen hebben om een bedrijf te starten, maar ook voor ondernemers die al zijn begonnen. Altijd al graag willen starten met uw eigen bedrijf? Maar wel op zoek naar begeleiding en coaching? Kijk dan eens naar de startversneller.

Lees het volledige artikel

Eerste aanvragen Ondernemersfonds Twenterand goedgekeurd

Begin oktober zijn de eerste drie aanvragen goedgekeurd. Zowel LTO, de IKVO als Ondernemend Vroomshoop kunnen hiermee extra activiteiten uitvoeren. Meer weten over het ondernemersfonds? Laat het weten.

Lees het volledige artikel

Ondernemersmagazine Twenterand

Het Ondernemersmagazine Twenterand, de bijbehorende site en inspirerende nieuwsbrief is een initiatief van Jouke Zomer. Voor wie nog niet in aanraking is gekomen met het Ondernemersmagazine Twenterand, kijk dan snel op de website van het Ondernemersmagazine.    

Lees het volledige artikel

Bedrijfsbezoek bij u?

In 2019 gaan we ook weer actief op bedrijfsbezoek. Wordt het tijd dat de wethouder economie of het hele college bij uw bedrijf op bezoek komen? En is het tijd voor een kop koffie? Laat het weten via ondernemen@twenterand.nl of 06-30993493.

Lees het volledige artikel

Rijksbijdrage van 30 miljoen voor Regio Deal Twente

Goed nieuws! Het kabinet steekt 30 miljoen euro in een Regio Deal met Twente. 16 november maakte minister Schouten (Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit), mede namens minister Ollongren (Binnenlandse Zaken), in een brief aan de Tweede Kamer bekend welke aanvragen voor Regio Deals zijn geselecteerd om nader uit te werken.

Lees het volledige artikel

Agenda voor Twente

De Agenda voor Twente is de basis geweest voor de aanvraag van deze Regio Deal. Meer weten over de Agenda voor Twente? Welke projecten er lopen en wie de samenwerkingspartners zijn? Bekijk eens de website van de Agenda voor Twente.  

Lees het volledige artikel

Twents fonds voor vakmanschap

Het fonds voor vakmanschap is één van de projecten uit de Agenda voor Twente. Tijdens de dag van de ondernemer is het thema ‘Leven Lang Leren’ al kort aan de orde geweest. Het fonds is er om te investeren in vakmanschap omdat dit nodig is om de Twentse economie vitaal te houden.

Lees het volledige artikel

ROZ Groep Twente

Het ROZ ondersteunt bij de bevordering van ondernemerschap. Dat is waarvoor ROZ zich iedere dag met zo’n 30 medewerkers inzet, al sinds 2005. Voor bijna alle gemeenten in Twente en de Achterhoek. Dat doet het ROZ met een uitgebreid dienstenpakket voor ondernemers en starters. We willen de kansen op succesvol ondernemerschap zo groot mogelijk maken.

Lees het volledige artikel

Januari 2019

Januari staat altijd in het teken van nieuwjaarsbijeenkomsten. Zo is op maandag 7 januari de Rode Loper, op dinsdag 8 januari vindt de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Twenterand plaats. Deze is in het Punt in Vroomshoop, inloop 19.30 uur. Een week later vinden de nieuwjaarsbijeenkomsten van de IKVO (17 januari) en BBV (18 januari) plaats.

Lees het volledige artikel

4 februari 2019: Open lab Twenterand

Op 4 februari organiseert de gemeente Twenterand een kennissessie vanuit het Open Lab Twenterand. De bijeenkomst vindt plaats op maandagmiddag 4 februari in de Trouwzaal van het gemeentehuis. Het begint om 16 uur.

Lees het volledige artikel

14 februari 2019: Symposium Oosterweilanden

Op 14 februari 2019 zal een symposium Oosterweilanden plaats vinden. Tijdens deze bijeenkomst vertellen we u meer over het nieuw uit te geven bedrijventerrein Oosterweilanden. Dit bedrijventerrein staat in het teken van duurzaamheid.

Lees het volledige artikel

15 november 2019: Dag van de Ondernemer

Het duurt nog lang, maar schrijf alvast in uw agenda de volgende datum: 15 november 2019. Ook volgend jaar zal deze dag weer in het teken staan voor ondernemers en is het de 4e editie van de Dag van de Ondernemer.

Lees het volledige artikel

Als laatste

Wilt u meer weten over wat in de nieuwsbrief staat? Of wilt u eens vrijblijvend in gesprek? Dat kan. Mail naar ondernemen@twenterand.nl of bel of app naar 06-30993493.
Neem ook eens een kijkje op www.twenterand.nl/ondernemer voor het laatste nieuws voor ondernemers.

Lees het volledige artikel