HOME  |  Ondernemer  |  Bedrijventerrein Oosterweilanden

Bedrijventerrein Oosterweilanden

Aanzicht vanaf N36Het bedrijventerrein Oosterweilanden is een geheel nieuw bedrijventerrein met een hoge duurzaamheidsambitie. Het bedrijventerrein ligt tussen de Horstweg en de N36 in Vriezenveen Zuidoost.  Het terrein is circa 11 hectare waarvan 5 zichtlocaties nabij de N36, de ‘parels’. De plek in Twente waar bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben zich kunnen vestigen.

Bekijk meteen het filmpje waarmee het u direct duidelijk wordt dat het om een bedrijventerrein met een duurzame uitstraling, maar zeer zeker ook met ruimte voor de duurzame ondernemer:

filmpje oosterweilanden

Bekijk ook een 360 graden filmpje over het bedrijventerrein Oosterweilanden

 • Duurzaamheid

  Bedrijventerrein Oosterweilanden is een duurzaam bedrijventerrein. Dat betekent dat vanwege de hoge duurzaamheidsambitie zich alleen bedrijven mogen vestigen tot maximaal milieucategorie 3.1, dan wel 4.2.

  Lees meer
 • Subsidie

  U kunt een subsidie krijgen op de grondprijs met een goede duurzaamheidsscore. Naast deze subsidie kunt u ook een bonus verdienen voor een meer natuurvriendelijke inrichting van uw perceel.

  Lees meer
 • Duurzaamheid en imago

  Duurzaamheid brengt naast de subsidie ook nog andere voordelen met zich mee voor bedrijven. Omdat de urgentie van duurzaamheid steeds hoger wordt zal dit ook een grotere rol spelen in de publieke opinie.

  Lees meer
 • Belangstelling?

  Neemt u dan contact op met Marijke Schipper, bedrijvencontactfunctionaris via ondernemen@twenterand.nl of 06-30993493.

 • Waarom duurzaam?

  De klimaatveranderingen worden steeds meer zichtbaar en voelbaar in het dagelijks leven. De temperatuur stijgt en het weer is onstuimiger. Maatregelen om de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering te beperken worden dan ook urgenter.

  Lees meer
 • Fiscaal voordeel

  Daarbij is de kans groot dat een goede duurzaamheidsscore fiscale voordelen voor u heeft. Veel maatregelen op gebied van energiebesparing staan in de zogeheten Energielijst van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA).

  Lees meer
 • Prijzen

  De grondprijzen op het duurzame industrieterrein Oosterweilanden zijn vastgesteld voor de 5 zichtlocaties (parels) nabij de N36 op € 105,00 per m² k.k. excl. btw. en voor de overige gronden € 95,00 per m² k.k. excl. btw. Deze prijzen zijn exclusief de eventuele subsidies.