Ook in 2021 organiseren we, samen met de gemeente Dinkelland, Mijande Wonen en de Huurdersraad, de Beste Buur Bokaal. Alle inwoners van Dinkelland en Twenterand kunnen een buurman of -vrouw nomineren voor deze bijzondere award. De Beste Buur Bokaal is een prijs voor een buur die het verdient om eens in het zonnetje gezet te worden. Heeft u geweldige buren? Nomineer ze dan nu!

De organiserend partijen geloven dat omkijken naar elkaar bijdraagt aan prettig wonen. In deze bijzondere tijd, waarin iedereen met beperkingen te maken kreeg, is het juist belangrijk om er voor elkaar te zijn en om oog te hebben voor elkaar. “Het is prachtig om te zien hoe de stille krachten in de buurten en wijken eens in het zonnetje gezet worden”, vertelt Melanie Maatman, directeur-bestuurder van Mijande Wonen. “Dat blijkt ieder jaar weer als we lezen waarom mensen hun buren aanmelden. Zoveel mensen die zich op verschillende manieren inzetten om het wonen en leven in een straat, buurt of woongebouw voor iedereen prettig te houden.” 

Noaberschap 

Bart-Jan Harmsen gaat als wethouder in Twenterand over het wonen in deze mooie gemeente. Hij is ervan overtuigd dat er een heleboel nominaties gaan komen. “Zelf woon ik in Den Ham”, legt Harmsen uit. “Net als in de rest van de gemeente telt het ouderwetse noaberschap hier nog écht. Mensen zien om naar elkaar en zijn er voor elkaar als het nodig is. Twenterand bestaat uit een aantal hechte gemeenschappen, waar men niet langs elkaar leeft, maar mét elkaar en vóór elkaar. Veel Twenteranders zetten zich in voor hun straat, buurt of wijk. Ik hoop dan ook dat we het lastig krijgen om al die nominaties te beoordelen. Dat zou geweldig zijn!” 

Jury 

Alle inwoners uit Dinkelland en Twenterand komen in aanmerking voor de Beste Buur Bokaal 2021. Wel moet iemand worden voorgedragen door iemand anders. Dat kan heel eenvoudig via www.bestebuurbokaal.nl. Per gemeente is er een jury die de inzendingen beoordeelt. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van de woningcorporatie, de huurdersorganisatie en de gemeente. De uitreiking vindt ieder jaar plaats op Burendag. Dit jaar is dat zaterdag 25 september. Tijdens een feestelijke uitreiking ontvangen de beste buren een mooie bokaal en een leuke prijs. Nomineren kan tot en met 15 augustus 2021.