Sinds juli 2019 zijn er in totaal acht aanvragen voor kernbudgetten ingediend. Drie aanvragen met een totaalbedrag van € 36.700,- zijn gehonoreerd.

Er is een kernbudget toegekend voor de viering van 650 jaar Vriezenveen, één voor de totstandkoming van de miniatuurbrug in Westerhaar-Vriezenveensewijk en één voor een speeltuin in Vroomshoop. Eén aanvraag voor een buurtbbq is door het College van burgemeester en wethouders afgewezen. Vier van de acht aanvragen zijn nog in behandeling.

Wist u dat?


  • Bij de gemeente Twenterand is er geld om voorstellen te ondersteunen. We noemen dit kernbudgetten. De voorstellen kunnen van inwoners komen, maar ook van bedrijven, instellingen of dorpsraden.
  • Het geld wordt gebruikt om de buurt aantrekkelijk te houden voor inwoners. Het geld kan bijvoorbeeld helpen om contact met elkaar te verbeteren. Ook kan het gebruikt worden om de omgeving mooier te maken.
  • Er is verschil tussen grote en kleine bedragen. Bij een groot bedrag (maximaal €25.000,-) willen we meer uitleg dan bij een klein bedrag (maximaal €10.000).
  • We hebben het aanvragen van het geld zo makkelijk mogelijk gemaakt. Ook de uitleg is zo makkelijk mogelijk gemaakt. De aanvraag is te vinden op deze website. Ga naar www.twenterand.nl/kernbudgetten voor meer informatie over de kernbudgetten.
  • Het hele jaar is het mogelijk om een aanvraag te sturen. Als er veel aanvragen zijn, kan het zijn dat het budget een keer op is.
  • Er is bij de gemeente een contactpersoon die je vragen kan beantwoorden. Ook kan diegene ondersteuning aanbieden. Diegene is te bereiken via het algemene nummer van de gemeente: 0546 840 840.