Wij krijgen veel vragen van ondernemers binnen over de maatregelen in verband met het Coronavirus.

Meer informatie kunt u vinden op de volgende websites:

Crisisnummers

MKB-Nederland en VNO-NCW hebben samen met de Kamer van Koophandel een loket geopend voor ondernemers met vragen: tel. 0800-2117. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur. Bij dit telefonisch loket zitten specialisten die kunnen helpen bij vragen over welke regelingen er bestaan, hoe je moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen. Het loket is ook te bereiken via www.kvk.nl/coronaloket.

Er is ook een landelijk crisisnummer voor alle vragen over het coronavirus: tel. 0800-1351. Dit nummer is dagelijks bereikbaar tussen 08:00 en 20:00. Vanuit het buitenland kan gebeld worden met 0031-20 205 1351.

ROZ biedt financiële ondersteuning aan ondernemers

Ondernemers die in zwaar weer zitten door het coronavirus kunnen mogelijk een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Deze regeling is bedoeld voor ondernemers en starters met een levensvatbaar bedrijf, die tijdelijk financiële problemen ondervinden. De (startende) ondernemer kan in aanmerking komen voor een inkomensaanvulling en/of bedrijfskrediet. ROZ voert deze overheidsregeling uit voor gemeenten.

Meer informatie