De gemeente Twenterand laat ROVA het huisvuil en groente-, fruit- en tuinafval (gft) gescheiden inzamelen. De groene container wordt om de week geleegd (in de periode november tot en met april om de vier weken) en de grijze container één keer per vier weken. Op de afvalkalender kunt u zien wanneer dat gebeurt. Hebt u geen containers, dan kunt u uw afval in een verzamelcontainer werpen. De containers worden regelmatig geleegd. Mocht u nog vragen hebben over de inzameling in uw wijk, neem dan contact op met ROVA, telefoonnummer (038) 427 37 77 of kijk op www.rova.nl(externe link).

Open de afvalkalender van de ROVA(externe link).

U kunt de afvalbakken op de dag van de inzameling vóór zeven uur 's ochtends aan de straat zetten. Zie voor de inzameldagen de afvalkalender van de Rova.

Huisvuil container aanvragen of een grotere/kleinere container aanvragen

Wilt u een container aanvragen voor een nieuw adres? Neem dan contact met ons op (0546) 840 840 of met de Rova(externe link). De container wordt dan kosteloos geplaatst.

Wilt u een container omruilen voor een grotere of kleinere container? U kunt dan ook telefonisch contact met ons opnemen (0546) 840 840 of met de Rova(externe link). Bent u recent op het adres ingeschreven bij burgerzaken, dan is de omwisseling éénmalig kosteloos. Bent u al langer op het adres ingeschreven, dan worden er omwisselingskosten in rekening gebracht. U ontvangt hiervoor een factuur van onze afvalinzamelaar Rova. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de Rova via telefoonnummer (038) 4273777.

Afvalcontainer stuk

Is uw afvalcontainer stuk maar kan deze nog wel gerepareerd worden, neem dan contact op met de Rova(externe link).

Verhuizen

Voor het inzamelen van huishoudelijk afval wordt er gekeken of er personen staan ingeschreven op een adres. Indien er sprake is van leegstand of een verhuizing en er niemand ingeschreven staat op het adres kan het zijn dat de afvalcontainers niet geleegd worden. Wanneer u zich inschrijft op dit adres zal dit automatisch worden aangepast en doorgegeven. Let op: het verwerken van de gegevens en het doorgeven aan de inzameldienst kan een week duren. Het is mogelijk dat uw afvalcontainer nog niet geleegd wordt, maar dit zal in de toekomst wel gebeuren.

Overige vragen

Voor overige vragen kunt u de website van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente(externe link) raadplegen.

Huishoudelijke apparaten

U kunt oude huishoudelijke apparaten op verschillende manieren weggooien. Een groot apparaat als een televisie, wasmachine, koelkast of computer kunt u wegbrengen naar de milieustraat. Kleine huishoudelijke apparaten als een elektrische tandenborstel of een computermuis kunt u bij veel (elektronica) winkels gratis inleveren.

Koopt u een nieuw apparaat om het oude apparaat te vervangen? Geef uw oude apparaat dan mee aan de bezorger, als uw nieuwe apparaat wordt geleverd. Dat is gratis.

Klein chemisch afval

Vaak kunt u ook op andere plekken uw klein chemisch afval inleveren. Bijvoorbeeld batterijen bij supermarkten en bouwmarkten, injectienaalden en medicijnen bij de apotheek en elektrische apparaten bij elektronicazaken.

Bedrijven mogen chemisch afval alleen afvoeren als ze hiervoor een omgevingsvergunning hebben.

Kijk voor meer informatie over klein chemisch afval op de website van de Rova(externe link).

Luiers

In de gemeente Twenterand kunt u gebruikte luiers kwijt in de containers op de volgende locaties:

  • Den Ham: parkeerplaats sportzaal De Beukenhage , Broekmaten 4
  • Vroomshoop: milieustraat, Azielaan14 (wo,vrij en za 9.00-12.00 13.00-16.00)
  • Westerhaar: Zwembadlaan t.o. de zuivering
  • Vriezenveen: parkeerplaats algemene begraafplaats aan de Koningsweg

Elektrische apparaten

U kunt kleine elektrische apparaten ook vaak kwijt op andere plekken bij u in de buurt zoals een supermarkt of een bouwmarkt. Kijk voor de locaties op www.wecycle.nl/inleverpunt-zoeken(externe link).

Oude medicijnen en injectienaalden

In de gemeente Twenterand kunt u uw oude medicijnen en injectienaalden inleveren bij de apotheek. De apotheek accepteert alleen oude medicijnen en injectienaalden. Verpakkingsmateriaal van medicijnen wordt niet geaccepteerd.

WatWaar inleveren
Gebruikte en ongebruikte injectienaaldenMilieustraat of apotheek (in een stevige afgesloten verpakking
Restanten medicijnenMilieustraat of apotheek (in een plastic zak, zonder verpakking)
Lege ampullen, lege insulinepatronen, lege pillenstrips, wattenverband, ed.Huishoudelijk afval
Lege medicijnflesjesGlasbak
Kartonnen doosjes, bijsluiters en overige papieren verpakkingen van medicijnenOud papier & karton

U kunt oude medicijnen en gebruikte injectienaalden ook bij deze apotheken(externe link) inleveren.

Let op: Gebruikte injectienaalden worden alleen geaccepteerd als u ze in een stevige gesloten verpakking aanbiedt. Verwijder uw naam en adresgegevens van de restanten medicijnen, of maak het etiket onleesbaar.

Bekijk de tarieven afvalstoffenheffing en van de milieustraat