Gemeente Twenterand en Provincie Overijssel steunen lokale horeca in Twenterand

Dit weekend start een horeca-actie in de gemeente Twenterand om de horeca-ondernemers te ondersteunen. Het afgelopen jaar hebben horecaondernemers het erg zwaar gehad als gevolg van het coronavirus. Gesloten zaken, beperkende maatregelen en een lange lockdown hebben de horeca harde klappen gegeven. “We hopen dat wij hiermee de zwaarst getroffen sectoren een hart onder de riem steken en middels deze actie kunnen ondersteunen” aldus wethouder Bart-Jan Harmsen. “Na de zomer volgt er nog een derde actie waarbij we ook de inwoners en ondernemers betrekken”.

Gemeente

De gemeente Twenterand heeft het initiatief genomen tot deze actie. “De actie is laagdrempelig opgezet om het voor zoveel mogelijk mensen interessant te maken”, aldus organisator Dagmar Boerrigter. “En we willen natuurlijk zoveel mogelijk inwoners en ondernemers ervan laten profiteren”. Na een succesvolle bonnenactie met ondernemers vorig jaar is dit een tweede crisisarrangement dat de gemeente Twenterand en de Provincie Overijssel faciliteren.

Wat houdt de actie in?

Gasten krijgen via de lokale horeca en supermarkten een kaartje en ontvangen vervolgens bij deze lokale horeca in de gemeente Twenterand bij een besteding van minimaal € 5,- een sticker. Bij 4 stickers is de kaart vol. Deze kaart is tevens het deelnamebewijs aan een grote verloting welke op 28 oktober plaatsvindt. De totale prijzenpot bedraagt € 7.500,-. Deze prijzen worden zoveel mogelijk ingekocht bij bedrijven die door de coronacrisis hard zijn geraakt. Op deze wijze wordt de horeca vanuit twee kanten ondersteunt. De actie start 17 juli en deelnemen kan tot 30 september.