Kees (86) en Fredriek (83) Dasselaar trouwden op 13 september 1963 in Vriezenveen. Zestig jaar later zijn ze nog steeds gelukkig getrouwd. Om dit bijzondere jubileum te vieren, kwam burgemeester Hans Broekhuizen op bezoek bij het echtpaar. Namens het gemeentebestuur feliciteerde hij ze met hun diamanten huwelijksjubileum.

Beide Vjennekloeten zijn geboren en getogen in Vriezenveen. Kees groeide op aan het Westeinde, terwijl Frederiek haar jeugd juist doorbracht aan het Oosteinde. Ze ontmoetten elkaar ergens in het midden op straat en werden al snel verliefd. Fredriek vertelt met een glimlach: “We gingen op zaterdagavond de straat op en daar hebben we elkaar ontmoet. Binnen een paar weken hadden we verkering.”

Eigen zaak

Kees heeft zijn hele werkende leven als schilder gewerkt. Eerst in het bedrijf van zijn vader. Later nam hij dat zelfs over. “Onze zonen runnen nu het bedrijf”, vertelt Kees trots. Fredriek werkte in haar jongere jaren bij Jansen en Tilanus, totdat ze kinderen kregen. Toen koos ze ervoor om thuis te blijven en voor de kinderen te zorgen. Samen kreeg het stel vier kinderen en inmiddels zijn er elf kleinkinderen.

Albanië

Het geloof speelt een grote rol in het gezin Dasselaar. Het echtpaar heeft zich meer dan 25 jaar ingezet voor mensen in Albanië. Daar brachten ze regelmatig kleding, speelgoed en schoolspullen naartoe voor mensen in nood. De laatste jaren woont Fredriek vanwege haar gezondheid helaas niet meer thuis, maar de liefde tussen de twee is nog altijd sterk. “We zijn dankbaar dat we ons diamanten huwelijk in gezondheid samen mogen vieren“, besluit Kees.