Albert Bloemendal en Hennie Bloemendal-Van Orden stapten op woensdag 18 juli 1962 in Den Ham in het huwelijksbootje. Op de kop af zestig jaar later, ging burgemeester Hans Broekhuizen bij het jubilerende bruidspaar op bezoek, uiteraard om de felicitaties van het gemeentebestuur over te brengen.

Albert (85) en Hennie (85) leerden elkaar eind jaren veertig kennen op de ULO in Vroomshoop. “Er was eigenlijk geen sprake van liefde op het eerste gezicht”, bekent meneer Bloemendal. “Hennie was op school een onopvallend meisje. Pas jaren later zag ik haar weer op een bruiloft bij Harwig. Die bewuste avond zag ik zag ik haar gelukkig wél staan en sloeg de vonk over.” Het was na die avond gelijk ‘aan’. We hebben vijf jaar verkering gehad voordat we gingen trouwen.”

Drukke baan

Na een jaar ULO hield Albert het voor gezien en vertrok hij naar de Ambachtsschool om een opleiding voor timmerman te gaan volgen. Na deze opleiding deed hij nog diverse cursussen in de avonduren. Albert werkte jaren als projectleider bij De Groot in Vroomshoop. De laatste jaren was hij werkzaam als inspecteur bouw- en woningtoezicht de gemeente Almelo. Albert mag graag zingen. Dit doet hij al jaren bij het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop.

Niet stilgezeten

Ook Hennie heeft na het behalen van haar ULO diploma niet stilgezeten. Ze heeft bij verschillende bedrijven gewerkt, maar de loketfunctie bij de gemeente Den Ham was haar op het lijf geschreven. “Ik ben een echt mensenmens en vind het heerlijk om met verschillende mensen om te gaan. Toen de kinderen kwamen ben ik er een aantal jaren tussenuit geweest. Om vervolgens toch terug te keren bij de gemeente Den Ham. Eerst als bode en later als ambtenaar van de burgerlijke stand. Ik heb in 15 jaar tijd zelf heel wat huwelijken mogen voltrekken”, vertelt Hennie trots. “De gemeentelijke fusie tussen Den Ham en Vriezenveen in 2001 was voor mij een mooi moment om te stoppen,” aldus Hennie.

Dankbaar

Terugkijkend op zestig jaar huwelijk, vindt het echtpaar Bloemendal dat de jaren zijn omgevlogen. “Natuurlijk hebben ook wij onze ups en downs gekend, maar we genieten nog elke dag en we proberen het leven altijd van de zonnige kant te bekijken”, aldus Hennie. “Daarnaast lachen we ook veel samen”, vult Albert aan. Het echtpaar Bloemendal kreeg drie kinderen en tien kleinkinderen. “Afgelopen maand is ons eerste achterkleinkind Lauren geboren”, klinkt het jubilerende bruidspaar trots. Het zestigjarig huwelijksfeest is afgelopen zaterdagmiddag samen met de kinderen, kleinkinderen en familie gevierd bij De Nieuwe Brug in Ommen.