In het gemeentehuis in Vriezenveen zijn doorlopend exposities te bekijken van lokale kunstenaars.

In de publiekshal op de begane grond vormen de expositiewanden een mooie aanvulling op de vitrines voor klein 3D werk. Daarnaast is er ook een Digitale Kunstmuur waarop filmpjes te zien zijn van beeldende kunstenaars uit de gemeente Twenterand.

Op dit moment is de volgende expositie te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis in Vriezenveen:

Fotoexpositie 'Eigen kracht jonge mantelzorgers'

Vanaf 3 december 2019

expositie mantelzorg

Wat troost je als je verdrietig bent? Waarvan word je heel erg blij? Of heb je misschien iets heel moois dat je gekregen hebt van iemand waar je veel van houdt?

Wat kracht geeft, is voor iedereen anders en dat maakt het juist zo mooi. Als je weet waar je eigen kracht ligt, sta je sterk in het leven en kan je die kracht ook oproepen als het minder goed met je gaat.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die opgroeien in een zorgsituatie. Zij zorgen voor, maken zich zorgen over of moeten rekening houden met een ziek of beperkt gezinslid. Denk hierbij aan ouders, broertjes en zusjes en af en toe opa of oma. Deze zorgen hebben zij langere tijd achter elkaar, meerdere uren per week. In deze situaties moeten zij soms veel in het huishouden doen of krijgen zij minder aandacht. Evenmens ondersteunt deze jonge mantelzorgers.

Met een fotografieworkshop hebben de jonge mantelzorgers ervaren waar hun eigen kracht zit en zijn deze jongeren nu eens zelf in het zonnetje zetten. Zij namen allemaal iets mee naar de fotografieworkshop dat hen in het dagelijkse leven kracht geeft en zetten dit op de foto. Fotograaf Sterre Delemarre leerde hen de kneepjes van het vak. Deze prachtige expositie is hiervan het resultaat.

Meer informatie over ondersteuning van jonge mantelzorgers: www.evenmens.nl

Deze expositie maakt deel uit van Toon je Kunst Twenterand 2019