De coronacrisis treft ons allemaal. Sommige inwoners van Twenteranders komen hierdoor financieel in de problemen. Er is bijvoorbeeld geen geld meer voor eerste levensbehoeften. Dit ondanks de maatregelen van de Rijksoverheid, gemeente Twenterand en andere organisaties in onze gemeente om ondernemers en andere getroffen Twenteranders te ondersteunen.

Schulddienstverlening

Wanneer u financiële problemen hebt, aarzel dan niet om het Meldpunt Schulden van de gemeente te bellen of te mailen. Wij zijn er voor u, onze dienstverlening is gratis en hoe eerder u ons inschakelt, hoe beter wij u kunnen helpen. U kunt het Meldpunt Schulden telefonisch bereiken op werkdagen via telefoonnummer 0546 - 840840. Wanneer u liever een e-mail stuurt, kan dat ook. Het e-mailadres is m.lammertink@twenterand.nl.

Voedselpakketten

Wanneer u geen geld meer heeft voor de dagelijkse boodschappen, kunt u in aanmerking komen voor een voedselpakket. In Twenterand zijn er twee voedselbanken actief: Stichting Manna en Stichting Power. Beide voedselbanken hebben aangegeven in deze moeilijke periode direct Twenteranders te helpen.

De Stichting Manna is per e-mail te bereiken op helper@manna.nu. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Stichting Manna: www.manna.nu. Stichting Power is te bereiken per e-mail via StichtingPoWer@hotmail.com. Meer informatie over deze stichting staat op hun Facebooksite. Bij Stichting Power wordt een kleine donatie gevraagd voor de pakketten.