Speciaal voor inwoners van de gemeente Twenterand heeft ROVA, samen met de gemeente, een grondstoffenspeurtocht ontwikkeld die dwars door het centrum van Vroomshoop gaat. Denk jij al een echte Terugwinnaar te zijn? Speur dan ook mee, beantwoord de vragen, en verdien zoveel mogelijk punten. Onderweg ontdek je leuke weetjes over afval en grondstoffen! Bovendien maak je kans op een skateboard van gerecyclede plastic doppen.

De speurtocht is ontwikkeld voor gezinnen met (jonge) kinderen. Zo kunnen zij coronaproof en op een leuke, laagdrempelige en interactieve manier meer te weten komen over hoe afval en grondstoffen worden ingezameld, wat er vervolgens mee wordt gedaan en wat het uiteindelijk oplevert. En dat alles terwijl je een leuke wandeling door je eigen gemeente maakt.

Meedoen? Dit heb je nodig
Om mee te doen aan de speurtocht heb je alleen een smartphone met internetverbinding nodig. Ga naar www.rova.nl/speurtocht(externe link), lees de informatie, selecteer de speurtocht in Vroomshoop, navigeer naar het startpunt en volg de instructies! Ga je speuren? Super! Alvast heel veel plezier. Hou altijd je omgeving goed in de gaten en hou je aan de verkeersregels. Zorg ook dat de locatievoorziening voor je browser ingeschakeld is, anders werkt het kompas niet. Je kunt dit instellen via de instellingen van je telefoon.

Deel jouw score en win een prijs!
Uitgespeurd? Dan zijn we heel benieuwd naar jouw score! Deel een screenshot van jouw score door vóór 16 januari 2022 te mailen naar duurzaamdoen@twenterand.nl. Zet dan wel #Terugwinnaars in het onderwerp. Onder de inzendingen wordt er een gaaf skateboard van gerecyclede plastic doppen verloot. Succes!