Het besluit werd vorig jaar al genomen: de gemeente Twenterand gaat een nieuw overdekt zwembad bouwen op sportpark Het Midden. Afgelopen donderdag nam de gemeenteraad kennis van het definitieve ontwerp. De impressies tonen een modern zwempaviljoen met een open en transparante uitstraling. Het nieuwe overdekte zwembad bestaat uit een duurzaam complex met drie baden: een 25 meter sportbad met zes banen, een speciaal bad voor doelgroepen en een peuterbad. 

Er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo is het nieuwe bad gasloos en bijna energieneutraal. Voor energieopwekking komen 200 zonnepanelen op het dak te liggen. Warmtepompen houden het bad warm. Ook wordt gebruik gemaakt van circulaire en herbruikbare bouwmaterialen.
 
Het belangrijkste voor de meeste inwoners zullen de voorzieningen in het zwembad zijn, en dat zijn er meer dan beoogd. Zo krijgt de nieuwe Stamper een familieglijbaan. Wie op het punt staat ervan af te dalen, heeft een panoramisch uitzicht over sportpark Het Midden dankzij een groot raam dat boven het dak uitsteekt. Ook voor de allerkleinsten is er vertier in het peuterbad met diverse fonteinen en een glijbaantje. Voor de volwassenen komt er een stoomcabine.
 
De aanbestedingsprocedure is inmiddels gestart. Twenterand wil volgend jaar beginnen met de bouw. In de zomer van 2023, zodra de scholen weer beginnen, moet het zwembad klaar zijn.

Slangen + Koenis Architecten heeft het bad ontworpen.  

Het aanzicht vanaf de schaatsvijver
Een ontmoetingsplek voor sporters en recreanten
Een toegankelijk paviljoen in een groene omgeving
Uniek zicht over de schaatsvijver
Sport en gezelligheid in één oogopslag
Rijk en multifunctioneel recreatiegebied, waarbij de allerkleinsten en minder validen niet zijn vergeten

Wilt u meer weten over het nieuwe zwembad?

Lees meer over het nieuwe zwembad in dit artikel van De Twentsche Courant Tubantia.