Vaccineren speelt een belangrijke rol in het onder controle krijgen van het coronavirus. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter we kunnen voorkomen dat het virus zich verder verspreidt. Zo kunnen we stap voor stap terug naar het leven dat we gewend waren. Nu er steeds meer vaccins beschikbaar komen, gaat het vaccinatietempo verder omhoog in Nederland.

De afgelopen maanden is er in de regio Twente op 6 locaties door de GGD gevaccineerd tegen het coronavirus. De GGD gaat nu van massavaccinatie over op maatwerk. Binnenkort zullen de locaties in Oldenzaal en Markelo worden gesloten. Als u nog niet gevaccineerd bent kunt u nog altijd op afspraak terecht op de locaties van de GGD in Almelo en Nijverdal. Het inplannen van een afspraak kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl

Omdat de vaccinatiegraad in Twenterand achterblijft bij het landelijke en het regionale gemiddelde, zullen er binnenkort zogenaamde pop-uplocaties worden geopend in Vroomshoop en Westerhaar waar u zonder afspraak terechtkunt voor een vaccin. U kunt bovendien kiezen welk vaccin u wilt nemen: het Janssen-vaccin (1 prik nodig) of het Pfizer-vaccin (2 prikken nodig, met een periode van 3 weken tussen beide prikken). Houd deze website en de social media van de gemeente in de gaten voor meer informatie!

Inzien vaccinatiegegevens op mijnRIVM.nl 

Heeft u een coronavaccinatie gekregen? Op MijnRIVM - vaccinaties - home kunt u terugzien welk coronavaccin u heeft gekregen en wanneer. Bent u gevaccineerd bij de GGD (en dus niet door een huisarts of zorginstelling etc.)? Dan zijn deze gegevens ook te zien via coronavaccinatie-afspraak.nl. Klik na het inloggen met uw DigiD op de optie ‘mijn vaccinatiegegevens inzien’. 

Keuzehulp

Heeft u vragen of twijfels over het coronavaccin? TNO en het Radboudumc hebben een online keuzehulp ontwikkeld. Met deze keuzehulp kunt u voor uzelf op een rij zetten wat voor u belangrijk is. Kortom: de keuzehulp biedt een goede mogelijkheid om individuele besluitvorming te bevorderen. Of u zich laat vaccineren is en blijft een eigen keuze. 

Ga naar de online keuzehulp

Uitleg: Hoe maakt u een online afspraak?

In mei en juni ontvangen miljoenen Nederlanders van 18 tot 60 jaar een uitnodiging voor de coronavaccinatie. Een afspraak maken voor een vaccinatie gaat het snelst en eenvoudigst via https://coronatest.nl/. Voor hen die daar tegenop zien heeft Stichting Digisterker een demo ontwikkeld met uitleg over het maken van een online vaccinatieafspraak.

Demo maken online vaccinatieafspraak

Hoe organiseert de GGD vaccinaties?

Op dit moment wordt in Nederland iedere 0,5 seconden een coronaprik gezet. Hoe meer vaccin we geleverd krijgen, hoe sneller dit in de komende weken zal gaan. De GGD is klaar om 1,5 miljoen prikken per week te zetten. Hoe de GGD dit regelt, leest u hier:

Interview GGD vaccinaties

Het coronavaccin in eenvoudige taal

In de video hieronder vindt u uitleg over het coronavaccin in eenvoudige taal. Voor mensen die een zetje nodig hebben, laaggeletterden en mensen die de Nederlandse taal niet goed machtig zijn.

Coronavaccin in eenvoudige taal

Meer informatie over coronavaccinaties in Twenterand kunt u vinden op de website www.ggdtwente.nl/corona-vaccinaties
Veelgestelde vragen en antwoorden over de coronavaccinaties kunt u vinden op de website van het RIVM.