Goed nieuws voor de reizigers die sinds maart verstoken zijn van openbaar vervoer in de kleine kernen: de buurtbus 594 tussen Nijverdal en Den Ham gaat weer rijden.

Met ingang van komende maandag 23 november kunt u weer gebruik maken van de buurtbuslijn 594.

Deze buurtbus, die rijdt van Nijverdal – Hellendoorn via Daarle naar Den Ham of Daarlerveen, was sinds maart 2020 uit de running vanwege de coronacrisis. De vrijwillige chauffeurs vallen immers binnen de risicogroep waardoor buurtbussen voor hun veiligheid en die van de passagiers aangepast moesten worden. De vergde de nodigde onderzoeken en tijd.

De buurtbus vereniging Hellendoorn is uiteraard zeer blij dat de buurtbus weer mag rijden. “De buurtbus verbindt en is belangrijk voor de omgeving waar niet of nauwelijks ander openbaar vervoer aangeboden wordt. Daarnaast heeft de buurtbus ook een sociaal aspect. Veel chauffeurs kennen de reiziger en hebben het contact de afgelopen periode, waarin zij niet konden rijden, gemist”, aldus de vereniging op de website www.buurtbushellendoorn.nl. Het overheidsadvies is uiteraard nog steeds om alleen te reizen wanneer dit noodzakelijk is. U bent verder verplicht in de bus een mondkapje te dragen.