HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap 2019  |  Stempas kwijt of niet ontvangen

Stempas kwijt of niet ontvangen

Om overal in de gemeente Twenterand te kunnen stemmen heeft u een stempas(sen) ontvangen. De stempas toont aan dat u gerechtigd bent om te stemmen.

Zonder de stempas kunt u uw stem niet uitbrengen. Het is daarom van groot belang dat u de stempas niet vergeet mee te nemen.

De meeste inwoners van de gemeente Twenterand krijgen dit keer 2 stempassen (voor de verkiezing van Provinciale Staten en de Waterschapsverkiezing).  Om uw stem voor beide uit te kunnen brengen heeft u ook beide stempassen nodig.

Mocht u uw stempas(sen) niet ontvangen hebben of zijn kwijt geraakt dan kunt een vervangende stempas(sen) aanvragen. Wilt u voor beide verkiezingen een (vervangende) stempas ontvangen vergeet u dan niet om voor beide een (vervangende) stempas aan te vragen.

U kunt een (vervangende) stempas

  • Schriftelijk aanvragen
    Het aanvraagformulier kunt u aanvragen of afhalen bij de afdeling Publieksdienstverlening van de gemeente Twenterand. U kunt het formulier ook onderaan deze pagina downloaden en mailen naar verkiezingen@twenterand.nl (let op: voor Provincie én Waterschap vult u beide formulieren in). U ontvangt de stempas retour per post.
    Het verzoek moet uiterlijk vrijdag 15 maart 2019 zijn ontvangen!
     
  • Persoonlijk aanvragen
    U kunt ook mondeling vervangende stempas(sen)  aanvragen. Dit kan bij de afdeling Dienstverlening van de gemeente. U moet dit wel persoonlijk doen. Het persoonlijk aanvragen kan tot dinsdag 19 maart 2019, 12.00 uur. 

Let op: bij een schriftelijke of een persoonlijke aanvraag moet het identiteitsbewijs (kopie ervan) dat u meestuurt of aan de balie laat zien geldig zijn op de dag van uw aanvraag. Een verlopen document is niet toegestaan.

Mocht u uw ‘oude’ stempas terugvinden dan kunt u daarmee niet stemmen; dat kan alleen met de nieuwe stempas.