HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Verkiezing Europees Parlement 2019  |  Stemmen voor de verkiezing van het Europees Parlement als niet-Nederlander

Stemmen voor de verkiezing van het Europees Parlement als niet-Nederlander

Op donderdag 23 mei 2019 is de verkiezing van het Europees Parlement. Als onderdaan van 1 van de lidstaten van de Europese Unie en inwoner van de gemeente Twenterand kunt u ervoor kiezen om in Nederland te stemmen voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement. U kunt er ook voor kiezen om te stemmen in uw land van herkomst voor de leden van uw eigen lidstaat.

In het land van herkomst stemmen

Wilt u stemmen in het land waarvan u de EU-nationaliteit heeft, dan moet u in uw eigen land van herkomst aangeven dat u wilt stemmen als kiezer in het buitenland. U mag dan niet in Nederland uw stem uitbrengen en u krijgt ook geen stempas.

In Nederland stemmen

Als u uw stem wilt uitbrengen in Nederland op 23 mei 2019, dan moet u het registratieformulier invullen en samen met een kopie van uw geldige legitimatiebewijs naar de gemeente opsturen. U krijgt uw stempas begin mei 2019.

Het registratieformulier moet uiterlijk op dinsdag 9 april in bezit zijn van de gemeente. Dit registratieformulier in het Nederlands en in het Duits, Engels, Frans vindt u onderaan deze pagina.

Vul het formulier in en stuur het samen met een kopie van uw geldige legitimatiebewijs per email naar: verkiezingen@twenterand.nl

Per post naar:
Gemeente Twenterand
Afd. verkiezingen
Postbus 67
7670 AB  Vriezenveen