Burgemeester Hans Broekhuizen heeft de ondernemers in Twenterand vrijdagmiddag een brief gestuurd. Daarin schetst hij de huidige situatie, blikt hij vooruit op de verwachte versoepelingen en doet hij een beroep op de verantwoordelijkheid van de Twenterandse ondernemers. “Binnen de ruimte die er straks is, moeten we met elkaar de verantwoordelijkheid blijven voelen om de maatregelen na te leven, hoe moeilijk dat ook is”, aldus de burgemeester in de brief.

De burgemeester snapt dat ondernemers het enorm zwaar hebben en vertelt in de brief ook dat Twenterand en andere gemeenten bij het kabinet gepleit hebben voor een brede afweging van de belangen. “Daarmee neemt het kabinet een voorzichtig risico als het gaat om de verspreiding van het virus”, weet ook Broekhuizen. De burgemeester is blij met de geboden ruimte en laat de ondernemers weten nog verder te willen gaan. “Als er mogelijkheden zijn om nog meer ruimte te geven, dan zullen wij ons geluid, namens jullie, laten horen.”

Verantwoordelijkheid
In de brief doet Broekhuizen een dringend beroep op de ondernemers om verantwoordelijk met de aanstaande versoepelingen om te gaan. “Verantwoordelijk gedrag blijft belangrijk. Het vrij laten rondgaan van het virus kan nog niet, omdat dat simpelweg te grote gevolgen heeft”, legt hij uit. “Dus blijft het belangrijk dat we nog opletten met elkaar: afstand houden, mondkapjes dragen, handen wassen, ventileren en testen. Als we dit zoveel mogelijk doen, kan heropening van de economie op een veilige manier.”

Handhaving
Voor de horeca en cultuur blijven de druiven zuur, realiseert Broekhuizen zich. “Het kabinet gaat hier geen ruimte bieden voor heropening. Het openen van horecagelegenheden blijft dan ook niet mogelijk.” De burgemeester laat de ondernemers weten dat de gemeente actief handhaaft als er onveilige situaties ontstaan, maar het de ondernemers vooral niet moeilijker wil maken dan het al is. “Dat past bij onze gemeente en die lijn houden we vast”, aldus Broekhuizen.

Direct lijntje
Broekhuizen vindt het belangrijk dat ondernemers hem rechtstreeks kunnen bereiken, om te weten waar ze tegenaan lopen en om de lijnen kort te houden. In de brief staat dan ook het rechtstreekse mailadres van de burgemeester.