Stichting Sportpromotie Twenterand zet zich in voor de organisatie en promotie van sportevenementen binnen de gemeentegrenzen. Met Tot de Nek in de Drek en de SantaRun als events waar entertainment en sportiviteit samenkomen en met de Twenterand Run als meest serieuze sportevent. De Twenterand Run staat als eerste op de agenda. Op 20 mei zullen naar verwachting weer 1.500 fanatiekelingen de strijd met elkaar aangaan.

 

Sportief en gezond 2022

De Twenterand Run is de trekpleister, maar dit jaar is er rondom dit hardloopfestijn eveneens een programma geformeerd. Bij dit alles staat het thema ‘gezondheid’ voorop. Zo zal er dit jaar een dag voor de Twenterand Run (19 mei) een ondernemersbijeenkomst georganiseerd worden en een dag erna (21 mei) gevolgd door workshops en trainingen over bewegen, voeding en mind(set).

In de aanloop naar de maand mei kunnen fanatiekelingen zich, onder de noemer ‘samen trainen’, aansluiten bij verschillende sportorganisaties, met name gericht op wandelen en hardlopen. Organisaties, clubs of verenigingen die hierin ook wat zouden willen / kunnen betekenen kunnen zich melden via info@sportpromotietwenterand.nl.

Gezondernemen (19 mei)

Een bekende spreker, een gezonde hap en voldoende inspiratie om in beweging te komen of te blijven; dat is de basis van ‘gezondernemen’. Deze bijeenkomst is speciaal voor de ondernemers uit Twenterand. Een fraai bewegingsprogramma zal hiervoor opgesteld worden. Input van de Twenterandse sportorganisaties is ook hierin meer dan welkom.

Gezond Twenterand (21 mei)

Op drie verschillende locaties in het centrum van Vriezenveen zullen activiteiten georganiseerd worden. Het gaat hierbij niet enkel om hardlopen. Sporten in de breedste zin zal worden gestimuleerd en gepromoot.

Bij alle events gaat het om verbinden en samen zijn. Met gezondheid en voldoende bewegen in alle gevallen als basis. Meer weten over de activiteiten in de maand mei? Of heeft u input voor één van deze dagen? Check www.twenterandrun.nl(externe link)