Actueel nieuws

 • Twentse gemeenten starten inkoop Jeugdzorg

  (23-07-2014)

  De 14 Twentse gemeenten hebben  22 juli het inkooptraject gestart voor de geestelijke gezondheidszorg voor jeugd die nu vanuit de zorgverzekeringswet gefinancierd wordt (Jeugd GGZ) en de zorg voor jongeren met een (lichte) beperking die nu vanuit de AWBZ gefinancierd wordt (Jeugd AWBZ). De inkoop maakt deel uit van de overgang van de jeugdzorgtaken naar de gemeenten.

  Lees meer
 • Afsluiting Hoofdweg Vriezenveen - Westerhaar

  (17-07-2014)

  In de periode van maandag 11 augustus 7.00 uur tot en met vrijdag 31 oktober 2014 17.00 uur is de Hoofdweg tussen Vriezenveen en Westerhaar-Vriezenveensewijk ter hoogte van de Westerveenweg/Schottenweg gestremd.

  Lees meer
 • Onderhoudswerkzaamheden zwembad de ‘De Stamper’

  (17-07-2014)

  Tijdens de zomervakantie (zaterdag 19 juli t/m zondag 10 augustus), worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd in zwembad “De Stamper”. Het bad is gedurende deze periode gesloten.

  Lees meer
 • Adresonderzoek 'Samen werken aan adreskwaliteit'

  (08-07-2014)

  De gemeente Twenterand voert samen met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en instanties zoals de Belastingdienst en de Sociale Verzekeringsbank een adresonderzoek uit. Het doel van dit onderzoek is om te controleren of de gegevens zoals deze vastgelegd zijn in de Basisregistratie personen (BRP) overenkomen met de werkelijkheid.

  Lees meer
 • Met een gerust gevoel op vakantie? Denk aan de beveiliging van uw woning

  (03-07-2014)

  Met de zomervakantie in aantocht, willen wij u graag attenderen op de inbraakveiligheid van uw woning. De tips hieronder dragen ertoe bij dat uw woning in de vakantie minder interessant wordt voor inbrekers.

  Lees meer
 • Gewijzigde openingstijden publieksbalie in de zomerperiode

  (05-06-2014) Lees meer
 • Zwembaden De Stamper en De Zandstuve doen mee aan de ZON-zomeractie

  (24-04-2014)

  In een groot aantal zwembaden die aangesloten zijn bij Stichting ZON (waaronder de baden De Stamper en De Zandstuve) kunt u de komende zomer deelnemen aan de ZON-zomeractie. ZON staat voor Stichting Zwembaden Oost Nederland en is een samenwerkingsverband tussen 24 zwembaden in Oost Nederland.

  Lees meer
 • Last van eikenprocessierups?

  (14-04-2014)

  In de Gemeente Twenterand is sinds enkele jaren toenemende overlast door de Eikenprocessierups. Wat moet u doen als er Eikenprocessierups aangetroffen wordt, en wat gebeurt er om de overlast zo beperkt mogelijk te houden.

  Lees meer
 • Tekenbeten en lyme

  (09-04-2014)

  Van een tekenbeet kunt u ziek worden. Controleer uzelf en anderen op tekenbeten nadat u ‘in het groen’ bent geweest. Bent u gebeten door een teek, dan is het belangrijk dat u hem snel weghaalt.

  Lees meer
Archief