Actueel nieuws

 • Tijdelijke afsluiting Schoolstraat in Vriezenveen

  (30-10-2014)

  Met ingang van week 45 (de week van 3 november) wordt de Schoolstraat in Vriezenveen deels afgesloten voor verkeer. Een belangrijk deel van deze weg is toe aan groot onderhoud. De gemeente heeft in nauw overleg met de Elthetoschool besloten om werkzaamheden met elkaar te combineren. Dit betekent dat aan de zijde van de school een kiss-and-ride-strook wordt aangelegd. Ook wordt het asfalt vervangen door klinkers om het 30km-regime te benadrukken.

  Lees meer
 • Inloopspreekuur cliëntenraad

  (30-10-2014)

  De cliëntenraad WWB/WSW houdt dinsdag 18 november van 13.00 tot 16.00 uur een inloop spreekuur. Hier kunt u terecht met vragen of opmerkingen over uw uitkering of het gemeentelijk beleid. Het inloopspreekuur wordt gehouden in het gezondheidscentrum op de locatie Weemelanden aan de Koningsweg 28 in Vriezenveen.

 • Organiseert u een evenement in 2015?

  (30-10-2014)

  Evenementen geven kleur, ontspanning, gezelligheid en vertier. Het organiseren van een evenement – van wat voor aard of met welke omvang dan ook – brengt echter in meer of mindere mate ook bepaalde risico’s met zich mee. Dit kunnen risico’s zijn op het gebied van openbare orde en veiligheid, brandveiligheid, verkeer en vervoer en gezondheid. Om te zorgen dat een evenement ook daadwerkelijk een feestelijke gebeurtenis blijft, is aandacht voor de veiligheid en gezondheid vooraf en tijdens het evenement noodzakelijk.

  Lees meer
 • Basisscholen maken kennis met democratische besluitvorming, burgemeester opent 'Democracity'

  (28-10-2014)

  Maandagochtend 27 oktober 2014, was groep 7 van de Kennedyschool uit Vroomshoop de eerste basisschool uit Twenterand die meedeed aan het spel Democracity.

  Lees meer
 • Brandpreventieweken: Senioren uit Den Ham bezoeken de Risk Factory

  (28-10-2014)

  Zo’n 40 PCOB-ers uit Den Ham bezochten op dinsdag 28 oktober de Risk Factory, een veiligheidseducatiecentrum op de vliegbasis Twente.

  Lees meer
 • Werkgever in Twente? Schrijf in voor jongerenvoucher van € 2.500!

  (27-10-2014)

  Werkgevers in Twente die een jongere een jaarcontract aanbieden voor 32 uur per week, ontvangen hiervoor een bedrag ad € 2.500,-. Voorwaarde is dat zij zich inschrijven voor een jongerenvoucher. Dat kan alleen op 10 en 11 november via www.jongerenvoucher.nl.  De campagne om werkgevers te attenderen op de vouchers startte op woensdag 15 oktober en is bedoeld om de Twentse jeugd weer aan het werk te helpen.

  Lees meer
 • Meer bouwen met minder vergunningen voor bedrijven!

  (23-10-2014)

  Meer bouwen met minder vergunningen! Dat is het thema van een informatiebijeenkomst voor bedrijven, die op donderdag 6 november in het gemeentehuis in Vriezenveen wordt gehouden.

  Lees meer
 • Informatieavonden hulp bij het huishouden

  (23-10-2014)

  Vanaf 1 januari 2015 verandert de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Voor klanten die op dit moment  hulp bij het huishouden krijgen in de vorm van een persoonsgebonden budget (pgb), pgb-alfa of Zorg in Natura heeft dat een aantal gevolgen. Wij kunnen ons goed voorstellen dat hierover vragen bestaan. Daarom organiseert de gemeente in de verschillende kernen van Twenterand informatieavonden over de veranderingen in de hulp bij het huishouden. De klanten waar het om gaat hebben een uitnodigingsbrief ontvangen. Ook een familielid of mantelzorger is van harte welkom.

  Lees meer
 • Landelijke campagne 'Hoe verandert mijn zorg?'

  (21-10-2014)

  In 2015 verandert er veel in de zorg. Gemeenten krijgen meer taken maar minder geld van het Rijk. Deze veranderingen kunnen vragen oproepen. "Houd ik mijn recht op zorg? Moet ik meer gaan betalen? Houd ik dezelfde zorgverlener?"

  Lees meer
 • Gebruik gemeentelijke bladkorven

  (16-10-2014)

  Elk najaar plaatsen wij bladkorven op diverse plaatsen binnen de kernen. Uitgangspunt hiervoor is dat in de omgeving grote bomen van de gemeente staan die veel bladoverlast veroorzaken.

  Lees meer
 • Foto's Plattelandsmarkt en Zorgmarkt

  (17-09-2014)
 • Afsluiting gedeelte Oosteinde Vriezenveen

  (29-08-2014)

  In de periode van maandag 1 september tot eind november is het Oosteinde in Vriezenveen tussen de Veenschapsweg en de Walstraat afgesloten.

  Lees meer
Archief