Actueel nieuws

 • Column wethouder Engberts: 'Wie doet wat?....'

  (30-01-2015) Lees meer
 • CBS De Fontein wederom excellente school

  (30-01-2015)

  Wethouder Binnenmars feliciteert en trakteert

  Basisschool CBS De Fontein in Westerhaar-Vriezenveensewijk heeft voor de derde maal op rij het predicaat Excellente School ontvangen. Afgelopen maandag kreeg de directie uit handen van staatssecretaris Dekker het predicaat uitgereikt. Wethouder Binnenmars is bijzonder trots op het team en de kinderen van de school: “We weten allemaal hoeveel inzet en doorzettingsvermogen het vraagt om een bepaald onderwijsniveau te behalen. Dat is al knap. Als een school dat ook nog eens drie jaar achter elkaar weet te bereiken is dat een prestatie van bijzonder formaat.” Aanstaande vrijdag brengt de wethouder persoonlijk zijn felicitaties over en neemt dan ook een traktatie mee voor iedereen.

  Lees meer
 • Gemeenten Zuidwest Twente op zoek naar leden Lokale Actie Groep Leader

  (29-01-2015)

  De ontwikkeling van economie, werkgelegenheid en sociale kwaliteit op het platteland is van groot belang voor de leefbaarheid. In de afgelopen jaren is al veel werk verzet om de leefbaarheid van het platteland te versterken. Zuidwest Twente is door de provincie Overijssel voor de periode 2014-2020 aangewezen als gebied waar het LEADER programma ingezet kan worden.

  Lees meer
 • Reinigen/inspecteren riolering

  (29-01-2015)

  Vanaf 2 februari 2015 laten wij de hoofdriolering waarop uw woning is aangesloten reinigen en/of inspecteren. De reiniging en inspecties worden uitgevoerd door de firma Sita rioolservices B.V.

  Lees meer
 • Aanvraag incidentele subsidie promotionele activiteiten digitaal

  (29-01-2015)

  De gemeente Twenterand heeft de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor een incidentele subsidie voor promotionele activiteiten.

  Lees meer
 • Sterrenwacht/GEC en Kinderboerderij Dondertman zijn prijswinnaars!

  (28-01-2015)

  Afgelopen vrijdag 23 januari is in het Kulturhus te Hoge Hexel een feestelijke slotbijeenkomst gehouden waarmee een periode van 7 jaar LEADER West Twente is afgesloten.

  Lees meer
 • Twee varianten verkeersveiligheid Kerkallee-De Rohorst Den Ham

  (27-01-2015)

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand legt de gemeenteraad twee varianten voor om de verkeersveiligheid aan de Kerkallee in Den Ham te verbeteren.

  Lees meer
 • Wethouder Oordt dient ontslag in

  (27-01-2015)

  Johan Oordt heeft vanochtend zijn ontslag ingediend als wethouder van de gemeente Twenterand.

  Lees meer
 • Gedeelte Oosteinde Vriezenveen afgesloten

  (11-12-2014)

  Tot eind januari 2015 is het Oosteinde in Vriezenveen tussen de Veenschapsweg en de Walstraat afgesloten. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Soms heeft dit tot gevolg dat omwonenden hun woning niet met de auto kunnen bereiken. Bewoners hebben hierover een brief gehad.

  Lees meer
 • Gladheid bestrijden

  (08-12-2014)

  Wanneer het glad wordt op de wegen in Twenterand, wordt er gestrooid volgens het gladheidsbestrijdingsplan.

  Lees meer
Archief