Actueel nieuws

 • Het Punt: de nieuwe naam voor Activiteitencentrum Vroomshoop

  (24-11-2014)

  Het Punt, dat is de nieuwe naam voor het Activiteitencentrum Vroomshoop. Uit meer dan honderd inzendingen werd deze naam door de jury gekozen.

  Lees meer
 • Gratis inbraakpreventieadviezen in Twenterand

  (24-11-2014)

  Inbrekers in je huis… je moet er toch niet aan denken! De Twentse gemeenten zijn daarom samen met de politie en het Openbaar Ministerie al geruime tijd bezig om het aantal inbraken in Twente terug te dringen.

  Lees meer
 • Vooronderzoek realiseren nieuw rioolgemaal grasveld hoek Plantsoen/Churchillstraat

  (20-11-2014)

  De gemeente Twenterand is van plan om in 2015 een nieuwe rioolgemaal te realiseren in het grasveld op de hoek van het Plantsoen en de Churchillstraat. Voor dit project zijn vooronderzoeken nodig, zoals landmeetkundige werkzaamheden, milieukundig onderzoek en sonderingen. Deze onderzoeken vinden plaats tussen week 48 en week 50. Afhankelijk van de vooronderzoeken kan het zijn dat over een lengte van circa 40 m een rioolvervanging plaats moet vinden.

  Lees meer
 • Gemeente treft maatregelen op Daarlerveenseweg Vriezenveen voor verkeersveiligheid

  (20-11-2014)

  De gemeente Twenterand gaat belijning aanbrengen op de Daarlerveenseweg in Vriezenveen met als uiteindelijk doel de verkeersveiligheid daar te verbeteren.

  Lees meer
 • Alle Twentse aanbestedingen in zorg zijn rond

  (14-11-2014)

  Vandaag is een belangrijke mijlpaal voor de 14 Twentse gemeenten. De laatste twee inkooptrajecten in de zorg zijn namelijk afgerond. Van de Jeugd GGZ en Jeugd AWBZ zijn de raamovereenkomsten (contracten) nu ook definitief. Op 22 oktober hadden deze aanbieders al een voorlopig contract gekregen. Bij Jeugd AWBZ gaat het om 44 aanbieders, bij Jeugd GGZ om 74.

  Lees meer
 • Hebt u dit jaar recht op extra geld?

  (10-11-2014)

  Woont u in Twenterand en hebt u een laag inkomen? U heeft dan waarschijnlijk recht op extra geld. Dit heet 'Koopkrachttegemoetkoming'. 

  Lees meer
 • Tijdelijke afsluiting Schoolstraat in Vriezenveen

  (30-10-2014)

  Met ingang van week 45 (de week van 3 november) wordt de Schoolstraat in Vriezenveen deels afgesloten voor verkeer. Een belangrijk deel van deze weg is toe aan groot onderhoud. De gemeente heeft in nauw overleg met de Elthetoschool besloten om werkzaamheden met elkaar te combineren. Dit betekent dat aan de zijde van de school een kiss-and-ride-strook wordt aangelegd. Ook wordt het asfalt vervangen door klinkers om het 30km-regime te benadrukken.

  Lees meer
 • Landelijke campagne 'Hoe verandert mijn zorg?'

  (21-10-2014)

  In 2015 verandert er veel in de zorg. Gemeenten krijgen meer taken maar minder geld van het Rijk. Deze veranderingen kunnen vragen oproepen. "Houd ik mijn recht op zorg? Moet ik meer gaan betalen? Houd ik dezelfde zorgverlener?"

  Lees meer
 • Gebruik gemeentelijke bladkorven

  (16-10-2014)

  Elk najaar plaatsen wij bladkorven op diverse plaatsen binnen de kernen. Uitgangspunt hiervoor is dat in de omgeving grote bomen van de gemeente staan die veel bladoverlast veroorzaken.

  Lees meer
 • Afsluiting gedeelte Oosteinde Vriezenveen

  (29-08-2014)

  In de periode van maandag 1 september tot eind november is het Oosteinde in Vriezenveen tussen de Veenschapsweg en de Walstraat afgesloten.

  Lees meer
Archief