Actueel nieuws

 • Roemeense Delia behaalt haar zwemdiploma in Zwembad de Zandstuve in recordtijd

  (20-08-2014)

  Door haar eigen inzet en met behulp van het bad personeel heeft de Roemeense Delia in record tijd van 3 weken haar zwemdiploma A behaald in Zwembad De Zandstuve in Vroomshoop. Zij is in Nederland via een stichting en doet vakantie werk voor haar opleiding in Roemenie.

  Lees meer
 • Cultuur-historisch monument Sluis V nadert voltooiing

  (19-08-2014)

  Aan het Zwolsekanaal nabij het bedrijventerrein De Sluis in Vroomshoop herrijst momenteel, maar nu als monument, de jaren geleden afgebroken Sluis V. Deze sluis was één van de zes sluizen van het Overijssels kanaal van Zwolle naar Almelo, dat omstreeks 1855 werd gegraven. Rondom de sluis ontstond daarna het gehucht Het Punt, dat later samensmolt met het dorp Vroomshoop.

  Lees meer
 • Nieuwe gemeentesecretaris Twenterand begonnen

  (16-08-2014)

  Henk ten Brinke (57) uit Enschede is vandaag begonnen met zijn nieuwe functie als gemeentesecretaris van de gemeente Twenterand.

  Lees meer
 • Burendag 2014

  (07-08-2014)

  Op 27 september wordt door het Oranjefonds weer de jaarlijkse Burendag georganiseerd.

  Lees meer
 • Afsluiting Hoofdweg Vriezenveen - Westerhaar

  (17-07-2014)

  In de periode van maandag 11 augustus 7.00 uur tot en met vrijdag 31 oktober 2014 17.00 uur is de Hoofdweg tussen Vriezenveen en Westerhaar-Vriezenveensewijk ter hoogte van de Westerveenweg/Schottenweg gestremd.

  Lees meer
 • Met een gerust gevoel op vakantie? Denk aan de beveiliging van uw woning

  (03-07-2014)

  Met de zomervakantie in aantocht, willen wij u graag attenderen op de inbraakveiligheid van uw woning. De tips hieronder dragen ertoe bij dat uw woning in de vakantie minder interessant wordt voor inbrekers.

  Lees meer
 • Zwembaden De Stamper en De Zandstuve doen mee aan de ZON-zomeractie

  (24-04-2014)

  In een groot aantal zwembaden die aangesloten zijn bij Stichting ZON (waaronder de baden De Stamper en De Zandstuve) kunt u de komende zomer deelnemen aan de ZON-zomeractie. ZON staat voor Stichting Zwembaden Oost Nederland en is een samenwerkingsverband tussen 24 zwembaden in Oost Nederland.

  Lees meer
 • Last van eikenprocessierups?

  (14-04-2014)

  In de Gemeente Twenterand is sinds enkele jaren toenemende overlast door de Eikenprocessierups. Wat moet u doen als er Eikenprocessierups aangetroffen wordt, en wat gebeurt er om de overlast zo beperkt mogelijk te houden.

  Lees meer
 • Tekenbeten en lyme

  (09-04-2014)

  Van een tekenbeet kunt u ziek worden. Controleer uzelf en anderen op tekenbeten nadat u ‘in het groen’ bent geweest. Bent u gebeten door een teek, dan is het belangrijk dat u hem snel weghaalt.

  Lees meer
Archief